Novosti


view:  full / summary

Od sutra otvoreni bazeni na Spensu

Posted on June 15, 2013 at 12:25 AM Comments comments (0)

Otvoreni bazen na Spensu sutra počinje sa radom i biće otvoren svakodnevno do 1. septembra.


 

Smene na otvorenom bazenu su od 6.30 do 7.30h, od 8 do 9h i od 10 do 19 časova.

Vikendom su od 9 do 19 časova, dok je noćno kupanje u terminu od 20 do 23 časa.

Cene karte za odrasle je 300, za decu do 12 godina 200, a za noćno kupanje 250 dinara.

Do 1. septembra će biti obustavljen rad zatvorenog olimpijskog bazena, dok će mali bazen biti zatvoren samo tokom jedne sedmice u avgustu, zbog renoviranja.

Dolazi vrh poplavnog talasa na Dunavu

Posted on June 10, 2013 at 3:10 AM Comments comments (0)

Vodostaji na Dunavu će biti u većem porastu narednih pet dana.


Kod Bezdana, Apatina i Novog Sada vodostaj je iznad granica redovne odbrane od poplava, a kod Bogojeva, Bačke Palanke i Slankamena, kao i na Tisi kod Titela prevazilaženje granica redovne odbrane očekuje 10/11. juna.
Prevazilaženje granica vanredne odbrane od poplava kod Bezdana očekuje se 11. juna, a kod Apatina i Bogojeva 13. juna.


Vrh talasa kod Bezdana se očekuje 13. juna pri vodostaju od 730 cm do 740 cm, kod Apatina 13/14. juna pri vodostaju 745 cm do 755 cm, a kod Bogojeva 14/15. juna pri vodostaju 720 cm do 730 cm.
Dostizanje granica redovne odbrane od poplava kod Zemuna, Pančeva i kod Beograda očekuje se 16/17. juna.

Od danas prodaja jednodnevnih ulaznica za Exit po promo ceni

Posted on May 16, 2013 at 10:20 AM Comments comments (0)

Prodaja jednodnevnih ulaznica za Exit po promo ceni počeće u četvrtak, 16. maja, tačno u podne.


 

 

Exit

Cilj je da se jedinstvena atmosfera i vrhunski izvođači učine dostupnim svim ljubiteljima festivala koji nisu u mogućnosti da uživaju u čarima petodnevnog provoda u Novom Sadu.

 

Ulaznice će koštati 1.990 dinara. Broj ulaznica po ceni od 1.990 dinara biće ograničen i samo najbrži i najuporniji će biti u mogućnosti da rezervišu svoju kartu po ovoj ceni putem sajta gigstix.com.

 

Nakon što se rasproda ograničeni kontigent karata, sledeća važeća promotivna cena jednodnevnih ulaznica će biti 2.490 dinara i važiće takođe samo za ograničeni broj karata.

 

Puna cena jednodnevnih ulaznica u pretprodaji od 2.990 dinara biće aktuelna sve do početka samog festivala. Tokom trajanja festivala, cene jednodnevnih ulaznica će biti skuplje, tako da je promotivni period prodaje idealna prilika za sve one kojima je Exit u srcu da dođu do svoje karte na najlakši način.

 

Svi zainteresovani posetioci Exita, i oni iskusni, kao i oni kojima će ovo biti prvo festivalsko leto na Petrovaradinskoj tvrđavi, do jednodnevnih ulaznica mogu doći samo putem sajta gigstix.com. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: http://www.exitfest.org i www.gigstix.com.

 

Ovogodišnji Exit trajaće od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi. U sklopu Exit R:Evolucije najavljen je i nulti dan, čiji će detaljan koncept ostati iznenađenje sve do početka juna.

 

Učešće na Exitu 2013 potvrdili su legendarni Thom Yorke sa svojim novim sastavom Atoms For Peace, reper Snoop Dogg koji će se na glavnoj bini festival sukobiti sa svojim novim alterm egom, rege lavom Snoop Lionom, legende Exita The Prodigy dolaze o okviru putujućeg Warriors Dance spektakla, CeeLo Green osvojiće srca publike svojim hitovima i fenomenalnim glasom, Bloc Party će prašiti gitare, a na Dance Areni će zoru sa posetiocima dočekati majstori elektronske muzike Fatboy Slim, Dubfire, Jeff Mills, najbolji DJ sveta za 2012 Seth Troxler, Eric Prydz i mnogi drugi, a još 600 drugih izvođača na 20 festivalskih bina će učiniti ovo leto posebnim.

Deo Futoga, Podbare i oko Bulevara oslobodjenja dobija javnu rasvetu

Posted on May 16, 2013 at 10:10 AM Comments comments (0)

Uskoro počinje igradnja javnog osvetljenja u delu Podbare, u okolini Bulevara oslobođenja i u Futogu.


 

 

 

Javno osvetljenje će se postavljati u delu Ulice Đorđa Rajkovića, u Ulici Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) i u kompleksu osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Futogu.

 

U kompleksu OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu postaviće se 17 stubova javnog osvetljenja u cilju bezbednijeg kretanja učenika i obavljanja sportskih aktivnosti u ovoj školi i u večernjim satima.

 

Vrsta svetiljki i način osvetljenja u delu ulica Đorđa Rajkovića (u bloku novoizgrađenih stambenih objekata) i Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) u potpunosti će zadovoljiti potrebe za kretanje pešaka i odvijanje saobraćaja u večernjim satima, a po svojim karakteristikama biće usklađeno sa postojećim javnim osvetljenjem u okolnim ulicama, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

 

Radovi će biti izvedeni prema prethodnim uslovima nadležne Elektrodistribucije, urbanističkim uslovima, projektu i pozitivnim propisima i rešenjima za ovu vrstu radova.

 

Pored toga, novo javno osvetljenje mogu očekivati stanovnici Veternika, Sajlova i Tatarskog brda, jer su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u više ulica u ovim naseljima koje su prioritetno izabrane u dogovoru sa Savetima mesnih zajednica, stoji u saopštenju.

 

Takođe su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u nekoliko ulica: Dimitrija Avramovića, Stevana Momčilovića, Jug Bogdana, Njegoševoj i u delu Tekelijine.

 

Novo svetlo zasijaće i oko objekata predškolskih ustanova u Ulici Stevana Hristića i Save Kovačevića, Srpske pravoslavne crkve u naselju Šangaj, kao i na ulazu u OŠ „Sonja Marinković“ iz Ulice Alekse Šantića.

Raspisan konkurs za ucesce na Festivalu ulicnih sviraca

Posted on April 30, 2013 at 10:45 AM Comments comments (0)

Konkurs za učestvovanje na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača biće otvoren 1. maja i trajaće dva meseca. 

Umetničke trupe ili samostalni izvođači koji žele da budu deo programa ove manifestacije prijavu treba da pošalju do 30. juna, a formulare i uputstva mogu pronaći na sajtu festivala http://www.ulicnisviraci.com.

Pored popunjenog formulara i pisane biografije, neophodno je dostaviti i fotografiju, kao i video snimak tačke koja se nudi na konkurs, a umetnički savet festivala će razmotriti sve prijave do 15. jula i obavestiti prijavljene da li su se našli u zvaničnoj selekciji.

Festival uličnih svirača održaće se u Novom Sadu od 5. do 8. septembra.

Skrivena mesta za izlet na samo sat voznje od centra

Posted on April 29, 2013 at 9:20 AM Comments comments (0)


Kamenički park i Ribarsko ostrvo decenijama su najpopularnija mesta na kojima Novosađani provode Prvomajski uranak, a poslednjih godina tu je i Limanski park. Oni koji ne žele da sunčan i praznični dan provedu među tezgama sa slatkišima, štandovima na kojima cvrče pljeskavice i uz razglas koji poziva na još jednu turu vožnje ringišpilom, odlaze na mirnija skrovitija mesta. Mi vam predlažemo pet destinacija udaljenih do sat vremena vožnje od centra grada.

 

Šatrinačko jezeroJezero veštačko, nastalo akumulacijom vode sa potoka. Najpopularnije je tokom leta, kada zbog osveženja ovde dolaze ljudi iz celog Srema, pa i iz Bačke. Na prilazu jezeru ima parking, a na samom ulazu ima i mali ugostiteljski objekat, kao i terene za stoni tenis i odbojku. Ima prostora i za postavljanje roštilja, a oni koji žele mogu i da pecaju. Jezero je na pet kilometra od Iriga, a do njega je najlakše doći Zagrebačkim autoputem, sa isključenja Ruma – Šabac.

Kako stići: Automobilom

 

 

Vodopadi Fruške goreZaljubljenici u Frušku vodu mogu da naiđu na zaista osvežavajuća i neobična mesta u skrovitim delovima planine. Do pre desetak godina bio je poznat samo jedan fruškogorski vodopad – vodopad na Dumbovačkom potoku. Vremenom, prvenstveno zahvaljujući trudu planinara novosadskog kluba „Železničar“, otkriveni su novi vodopadi i do nekih su čak i markirane staze. Do sada je otkriveno ukupno osam vodopada i to su Šakotinački vodopad, Sviloški, Dumbovački, Dobri, Srneći, Lazin Vir koji presuši leti, „Nevenin“ i Potoranjski.

Kako stići: Automobilom ili gradskim autobusom do nekog od mesta, a potom šetnja obeleženim šumskim stazama.

 

Begečka jamaJezero koje je kanalom povezano sa Dunavom i na kome postoji veslački klub. Oni koji žele mogu da se nameste na peščanom delu obale, a ima i travnati. Hladovine ima po obližnjim šumarcima, a nije retkost ni da ovde kampuju ljudi. Oni koji nisu sigurni u sopstvene kulinarske sposobnosti mogu da jedu i piju i na čardi.

KAKO STIĆI: Gradskim autobusom broj 56, biciklom, kolima

 

 

Plaža u ČortanovcimaNa samoj obali Dunava, odmah pored nekadašnjeg izbegličkog smeštaja u starom hotelu i nedaleko od železničke stanice, pravi je mali raj za ljubitelje prirode. Peščana plaža na kojoj je dovoljno mesta za roštiljanje, ali tu je i lepa topolova šuma u koju mogu da se sakriju oni koji žele da se osame, šetaju ili jednostavno sklone od sunca.

Kako stići: Vozom, automobilom

 

Beočinska čardaNa samoj obali Dunava u Beočinu je restoran, pored kojeg je ogromna peščana olaža na kojoj mnogi rado provode letnje i prolećne dane. Nedaleko od restorana je kamp u šumi. Iako su mnogi placevi zauzeti, ipak uz samu obalu mogu da se nađu površine koje su raskrčene, a nisu zauzete. Ima i mesta predviđenih za roštilj, a dovedena je voda za piće u naselje.

Kako stići: Gradskim autobusima broj 79, 80, 81, 84, biciklom, kolima…

Pvomajski uranak u Limanskom parku

Posted on April 27, 2013 at 12:35 AM Comments comments (0)

U Limanskom parku će i ove godine biti održana urbana proslava Prvog maja pod nazivom „Novosadski uranak“.


Organizatori kažu da muzički deo programa počinje već u 11h.

 

Program počinje nastupom „Big benda“ džez omladine Novog Sada. Nakon njih nastupa „Blizard“ koji svira muziku Led Cepelina i stariji repertoar, a potom legende klupske scene „Old tajmersi“. Na kraju dolaze „Daire“ koji polako ulaze u prvu ligu srpske rok mjuzike.

 

Na Prvomajskom uranku će biti još nekoliko manjih pratećih sadržaja a pozvani su i svi talentovani Novosađani da dođu 1. maja u Limanski park i  predstave nešto od svog rada. Biće im obezbeđeni uslovi koji su im potrebni da mogu da se predstave Novosađanima.

 

Ove godine je želja organizatora bila da se prvomaksi praznici izmeste iz šatri sa narodnom muzikom i približe se urbanim ljudima koji praznik vole da provedu uz drugačiju muziku i u drugačijem ambijentu.

Svi mogu da dođu, da ponesu svoju ćebad, biciklove, svoje piće i svoju klopu. Jedino je zabranjeno paljenje roštilja u Limanskom parku, tako da upozoravamo građane da mogu imati neprijatnosti sa Komunalnom inspekcijom.

 

Ovo će biti peta po redu urbana proslava Praznika rada. Podsetimo, prvi „Novosadski uranak“ u Limankom parku održan je pre devet godina. Od tada su Novosađani još tri puta (2006, 2011 i 2012) mogli da prvog majskog neradnog dana uživaju u svirkama u ovom parku.

Kaldrma se ipak vraca Radnickoj

Posted on April 24, 2013 at 7:25 PM Comments comments (0)

Danas je počela izgradnja saobraćajnica u Radničkoj ulici.


 

Radovi obuhvataju zamenu dotrajalih površina sa novim materijalima na parkinzima i trotoarima, a na kolovoz će biti vraćena kaldrma.

 

Kako navode u Zavodu za izgradnju grada, krajem prošle godine nakon radova na komunalnoj infrastrukturi postavljen je bitumenizirani noseći sloj kao osnova za buduće radove, tako da se bez novih raskopavanja i bez dodatnih troškova mogu nastavi radovi.

 

Radovi bi trebalo da budu završeni u sledeća tri meseca.

Tamburica fest ponovo u Deronjama

Posted on April 23, 2013 at 8:35 AM Comments comments (0)

Tamburaški festival  "Tamburica fest" ponovo će se posle jednogodišnje pauze održati u selu Deronje kod Odžaka, najavio je danas idejni tvorac festivala Jovan Pejčić.


 

U Opštini Odžaci danas je potpisan ugovor te opštine, festivala, Regionalne razvoje agencije "Bačka" i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

 

Festival će ove godine nositi naziv "Tamburaški sabor" i održaće se od 29. do 31. avgusta.

Taksisti - u susret gradjanima

Posted on April 18, 2013 at 9:35 AM Comments comments (0)

Vlasnici nekoliko taksi udruženja odbijaju da za praznike naplaćuju usluge po trećoj tarifi, kako je predloženo gradskom odlukom, jer, kako kažu, ne žele da "pljačkaju klijente".

U šest taksi udruženja tvrde da je grad Novi Sad doneo odluku o prazničnom cenovniku vožnje koja se kosi sa zakonskom regulativom, zbog čega ne žele da "deru" putnike.

 

Direktor "Crvenog taksija" Miodrag Grandić navodi da nisu ranije reagovali na gradsku odluku o prazničnom cenovniku, koja je doneta još 15. decembra prošle godine, jer, kako kažu, nije postojala saglasnost svih udruženja.

 

On kaže da odgovor očekuju do 25. aprila, te da će, ukoliko grad ne promeni odluku, sva taksi udruženja organizovano odbiti da je ispoštuju. U svim drugim gradovima u Srbiji važi pravilo da se za praznike taksi usluge naplaćuju po drugoj tarifi.

 

U Novom Sadu cena starta je 70 dinara, kilometar u prvoj, dnevnoj (od 6 do 22 sata) tarifi je 52, u drugoj (noćnoj, od 22 do 6 sati) 66, a u trećoj (vangradska vožnja i vožnja tokom praznika) 98 dinara.Rss_feed