Novosti

Taksisti - u susret gradjanima

Posted on April 18, 2013 at 9:35 AM

Vlasnici nekoliko taksi udruženja odbijaju da za praznike naplaćuju usluge po trećoj tarifi, kako je predloženo gradskom odlukom, jer, kako kažu, ne žele da "pljačkaju klijente".

U šest taksi udruženja tvrde da je grad Novi Sad doneo odluku o prazničnom cenovniku vožnje koja se kosi sa zakonskom regulativom, zbog čega ne žele da "deru" putnike.

 

Direktor "Crvenog taksija" Miodrag Grandić navodi da nisu ranije reagovali na gradsku odluku o prazničnom cenovniku, koja je doneta još 15. decembra prošle godine, jer, kako kažu, nije postojala saglasnost svih udruženja.

 

On kaže da odgovor očekuju do 25. aprila, te da će, ukoliko grad ne promeni odluku, sva taksi udruženja organizovano odbiti da je ispoštuju. U svim drugim gradovima u Srbiji važi pravilo da se za praznike taksi usluge naplaćuju po drugoj tarifi.

 

U Novom Sadu cena starta je 70 dinara, kilometar u prvoj, dnevnoj (od 6 do 22 sata) tarifi je 52, u drugoj (noćnoj, od 22 do 6 sati) 66, a u trećoj (vangradska vožnja i vožnja tokom praznika) 98 dinara.


Categories: Novi Sad

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments