Novosti

Skrivena mesta za izlet na samo sat voznje od centra

Posted on April 29, 2013 at 9:20 AM


Kamenički park i Ribarsko ostrvo decenijama su najpopularnija mesta na kojima Novosađani provode Prvomajski uranak, a poslednjih godina tu je i Limanski park. Oni koji ne žele da sunčan i praznični dan provedu među tezgama sa slatkišima, štandovima na kojima cvrče pljeskavice i uz razglas koji poziva na još jednu turu vožnje ringišpilom, odlaze na mirnija skrovitija mesta. Mi vam predlažemo pet destinacija udaljenih do sat vremena vožnje od centra grada.

 

Šatrinačko jezeroJezero veštačko, nastalo akumulacijom vode sa potoka. Najpopularnije je tokom leta, kada zbog osveženja ovde dolaze ljudi iz celog Srema, pa i iz Bačke. Na prilazu jezeru ima parking, a na samom ulazu ima i mali ugostiteljski objekat, kao i terene za stoni tenis i odbojku. Ima prostora i za postavljanje roštilja, a oni koji žele mogu i da pecaju. Jezero je na pet kilometra od Iriga, a do njega je najlakše doći Zagrebačkim autoputem, sa isključenja Ruma – Šabac.

Kako stići: Automobilom

 

 

Vodopadi Fruške goreZaljubljenici u Frušku vodu mogu da naiđu na zaista osvežavajuća i neobična mesta u skrovitim delovima planine. Do pre desetak godina bio je poznat samo jedan fruškogorski vodopad – vodopad na Dumbovačkom potoku. Vremenom, prvenstveno zahvaljujući trudu planinara novosadskog kluba „Železničar“, otkriveni su novi vodopadi i do nekih su čak i markirane staze. Do sada je otkriveno ukupno osam vodopada i to su Šakotinački vodopad, Sviloški, Dumbovački, Dobri, Srneći, Lazin Vir koji presuši leti, „Nevenin“ i Potoranjski.

Kako stići: Automobilom ili gradskim autobusom do nekog od mesta, a potom šetnja obeleženim šumskim stazama.

 

Begečka jamaJezero koje je kanalom povezano sa Dunavom i na kome postoji veslački klub. Oni koji žele mogu da se nameste na peščanom delu obale, a ima i travnati. Hladovine ima po obližnjim šumarcima, a nije retkost ni da ovde kampuju ljudi. Oni koji nisu sigurni u sopstvene kulinarske sposobnosti mogu da jedu i piju i na čardi.

KAKO STIĆI: Gradskim autobusom broj 56, biciklom, kolima

 

 

Plaža u ČortanovcimaNa samoj obali Dunava, odmah pored nekadašnjeg izbegličkog smeštaja u starom hotelu i nedaleko od železničke stanice, pravi je mali raj za ljubitelje prirode. Peščana plaža na kojoj je dovoljno mesta za roštiljanje, ali tu je i lepa topolova šuma u koju mogu da se sakriju oni koji žele da se osame, šetaju ili jednostavno sklone od sunca.

Kako stići: Vozom, automobilom

 

Beočinska čardaNa samoj obali Dunava u Beočinu je restoran, pored kojeg je ogromna peščana olaža na kojoj mnogi rado provode letnje i prolećne dane. Nedaleko od restorana je kamp u šumi. Iako su mnogi placevi zauzeti, ipak uz samu obalu mogu da se nađu površine koje su raskrčene, a nisu zauzete. Ima i mesta predviđenih za roštilj, a dovedena je voda za piće u naselje.

Kako stići: Gradskim autobusima broj 79, 80, 81, 84, biciklom, kolima…

Categories: Novi Sad

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments