Novosti

Deo Futoga, Podbare i oko Bulevara oslobodjenja dobija javnu rasvetu

Posted on May 16, 2013 at 10:10 AM

Uskoro počinje igradnja javnog osvetljenja u delu Podbare, u okolini Bulevara oslobođenja i u Futogu.


 

 

 

Javno osvetljenje će se postavljati u delu Ulice Đorđa Rajkovića, u Ulici Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) i u kompleksu osnovne škole „Desanka Maksimović“ u Futogu.

 

U kompleksu OŠ „Desanka Maksimović“ u Futogu postaviće se 17 stubova javnog osvetljenja u cilju bezbednijeg kretanja učenika i obavljanja sportskih aktivnosti u ovoj školi i u večernjim satima.

 

Vrsta svetiljki i način osvetljenja u delu ulica Đorđa Rajkovića (u bloku novoizgrađenih stambenih objekata) i Kosančić Ivana (od Devet Jugovića do Ćirpanove) u potpunosti će zadovoljiti potrebe za kretanje pešaka i odvijanje saobraćaja u večernjim satima, a po svojim karakteristikama biće usklađeno sa postojećim javnim osvetljenjem u okolnim ulicama, saopštio je Zavod za izgradnju grada.

 

Radovi će biti izvedeni prema prethodnim uslovima nadležne Elektrodistribucije, urbanističkim uslovima, projektu i pozitivnim propisima i rešenjima za ovu vrstu radova.

 

Pored toga, novo javno osvetljenje mogu očekivati stanovnici Veternika, Sajlova i Tatarskog brda, jer su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u više ulica u ovim naseljima koje su prioritetno izabrane u dogovoru sa Savetima mesnih zajednica, stoji u saopštenju.

 

Takođe su potpisani ugovori za izradu Glavnih projekata javnog osvetljenja u nekoliko ulica: Dimitrija Avramovića, Stevana Momčilovića, Jug Bogdana, Njegoševoj i u delu Tekelijine.

 

Novo svetlo zasijaće i oko objekata predškolskih ustanova u Ulici Stevana Hristića i Save Kovačevića, Srpske pravoslavne crkve u naselju Šangaj, kao i na ulazu u OŠ „Sonja Marinković“ iz Ulice Alekse Šantića.

Categories: Novi Sad

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

Already a member? Sign In

0 Comments